SinivalkoinenValhe Juliste

facebook

Sinivalkoinen valhe avajaiselokuvana Tallinnan DocPoint -festivaalilla

Lehdistötiedote 23.01.2013, vapaa julkaistavaksi heti

- Ohjelmistossa myös ohjaaja Arto Halosen retrospektiivi ja Masterclass

Arto Halosen ohjaama Sinivalkoinen valhe on Tallinnan DocPoint-festivaalin avajaiselokuva. Lisäksi festivaali esittää Halosen kolme muuta dokumenttielokuvaa ja järjestää hänen Masterclass-luennon. Tallinnan DocPoint järjestetään 25.1-27.1.2013.

Viroon DocPoint-festivaali laajeni vuonna 2010 ja tänä vuonna ohjelmistossa on yhteensä 30 elokuvaa.

Muut Halosen esitettävät elokuvat ovat Karmapa - Jumaluuden kaksi tietä (1998), Tynnyrimies (2004) sekä Pyhän Kirjan Varjo (2007). Halosen Master Class –luento on suunnattu opiskelijoille, ammattilaisille ja muille elokuvista kiinnostuneille henkilöille.

Sinivalkoinen valhe –elokuva kiertää tänä keväänä useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Elokuva nähdään tulevina kuukausina mm. Göteborgin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (GIFF) sekä Venäjän Krasnogorskin kansainvälisellä urheiluelokuvafestivaalilla, joka järjestetään Moskovassa 29.3-4.4.2013. Ruotsin valtiollisella tv-kanava SVT:llä Sinivalkoinen valhe saa ensi-iltansa 19.2.2013.

Sinivalkoinen valhe pureutuu Lahden 2001 MM-kisojen kautta hiihdon dopingkulttuuriin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suomen kautta tarina etenee Italiaan, Norjaan ja Ruotsiin ja maalaa kuvan dopingin ryvettämästä huippu-urheilusta, jossa yksittäiset urheilijat ja valmentajat joutuvat kantamaan kärähtäessään korruptoituneen järjestelmän taakan yksin niskassaan.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Halosen ohella Jouni K. Kemppainen ja Kevin Frazier, elokuvan kuvauksesta Hannu-Pekka Vitikainen ja Arto Halonen, leikkauksesta Antti Tuomikoski ja Sanna Liinamaa, äänisuunnittelusta Martti Turunen, sekä musiikista Tapani Rinne.

Elokuva aloitti Suomessa elokuvateatterilevityksessä 5. lokakuuta 2012 ja DVD-levityksen ensi-ilta on helmikuussa 2013. Luvassa on myös mielenkiintoista lisämateriaalia.

Docpoint Tallinna:
http://tallinn.docpoint.info

Pressikuvat:
Filmikamari: www.filmikamari.fi/pressi
(Käyttäjätunnus: press, Salasana: noutaja)

Lisätietoja:

www.sinivalkoinenvalhe.fi

www.whenheroeslie.com

www.artfilmsproduction.com

facebook.com/whenheroeslie.fi

facebook.com/sinivalkoinenvalhe

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puhelin/Art Films: 09-4159 3640